fredag 1 augusti 2008

Kinadagbok Dag 9 - Lördag

Nu är det äntligen lugnt med träningen för denna vecka. Har precis avverkat vårt sista träningspass för denna vecka, för varje söndag är det ledig dag. Jag och Jonathan har även sagt hej då till alla andra. Med start på måndag, blir det endast vi två kvar. Idag är det även en ny typ av uppvisning som munkarna har varje hel timma varje dag i veckan för de besökande. Passade på att spana efter sista träningen och den var kanon den med. Det var nytt folk som uppträdde där bland annat en liten kille gör massa volter. Skall försöka gå på hela någon dag och filma lite.

Begravingsplats för stora shaolinmunkar.

En ganska rolig sak på TV var att de gjorde någon sorts dokumentär om Shaolin och hur munkarna levde. Platserna de filmade på innefattade bland annat Shaolintemplet och även begravningsplatsen jag berättade om tidigare. Båda dessa ställen går vi förbi i princip varje dag. Just nu visar de reportage om jordbävningen och dess räddningsarbete. Vet inte hur mycket om det ni har fått se i svensk TV, men här i Kina visas det väldigt frekvent. Bland annat får man se när ett av räddningsteamen gräver ut en liten flicka ifrån rasmassorna och man får även se när den fattiga lokalbefolkningen bjuder räddningsteamen på mat av det lilla de har, så att de skall kunna orka arbeta. En hel del rörande reportage som sagt. Dessutom vid ett visst tidsintervall visas även en vad jag förstår, en slags minnessång med massa småklipp för alla de omkomna i jordbävningen.

Nu är det dags att käka. Imorgon skall jag och Jonathan försöka ta oss in till staden Dengfeng. Får se hur det äventyret går…

Inga kommentarer: