fredag 18 juli 2008

Kinadagbok Dag 5 - Tisdag

Morgonträning kl. 06 som vanligt. Min norske kompis dök inte upp till joggningen på morgonen som vi bestämde dagen innan så jag fick springa själv. Medan jag satt och väntade på honom kollade jag på alla munkar och deras morgonträning. Barnen och ungdomarna var redan igång med sin träning sedan kl. 05 och hoppade uppför trappor, för att sedan framlänges klättra på alla fyra ner för trapporna så snabbt som möjligt. Chen tränade mig efter joggningen med sedvanlig morgonträning med mer höga knän, grodhopp och brutal stretchning mm, som föregående morgon.

Två av barnen som bland annat var med på morgonträningarna

Idag fick jag även en ny tränare som skall träna mig under resten av dagarna. Mästare Han heter mästare Han och har hållit på med Kung fu i över 20år. Blev förvånad över hur mycket långa raster han gav mig. Eller ja, mycket och mycket. 2 långa på kanske 5-10min och en del småraster för att hämta andan. Det behövdes kan jag säga. Har även börjat umgås med han ifrån Irland som jag övertalat att börja i San Da med mig efter att han är klar med sin form i Gong fu.

Eftermiddagsträningen flöt på som vanligt och efteråt var jag och irländaren och handlade lite saker. Han handlade ett par handskar. Jag handlade 2 svärd, ett par skor, samt nya shorts + ett linne eftersom mina vanliga shorts gått sönder under föregående träning.
Man börjar vänja sig mer och mer vilket resulterar i att man orkar gå ut och röra på sig lite men än så länge så använder man de flesta lediga timmarna till att sova. Munkarna håller dock på intill sena kvällen utan problem. Idag efter middagen såg vi exempelvis ett gäng som höll på med frivillig Sand Da träning och några som gjorde lite blandat men med samma glöd och energi som tidigare på dagen. Förstår inte vart de får energin ifrån. Får fundera på det under natten för nu blir det sova. Just nu är kl. 8 på kvällen.

Inga kommentarer: