torsdag 23 augusti 2007

Recept: Emma och Micaels Grillade Räkor

Ymnigt smarriga grillade räkor m. tillbehör

2-3 pers, ca 30min
Huvudingredienser:
1 kg räkor - Färska eller frysta i påse (vi använde frysta 90-120st, fungerar med 70-90st)
1 bunt tunna grillpinnar i trä (fungerar troligen med blomsterpinnar i trä)
1 pkt ruccola sallad
1 pkt örtmarinerad vitlök
1 burk fetaost
2-3 st tomater
1 burk potatissallad

Marinad:
Sweet chillisås, eller söt-stark chillisås
Grillolja original
Salt
Fiskkrydda (luktar och troligen smakar som salladskrydda så går nog bra med den med)
Oregano
Olivolja

Tillagning:

Salladen
Blanda halva paketet av ruccolan, halva paketet av fetaosten och halva paketet av den örtmarinerade vitlöken i en skål. Skär tomaterna i bitar. Lägg dessa i skålen med resten av salladen och blanda runt och låt stå.

Marinaden
Nu är det dags för marinaden. Häll i ca 1-2dl av Sweet-chilli i ytterligare en skål. Tillsätt en skvätt olivolja som bildar ett skikt som täcker ca 0.5cm ovanför chillisåsen. Därefter höfta i ännu mindre grillolja.
Sedan är det dags för kryddorna. Krydda efter behag med resterande kryddor.

Räkorna
Medan salladen står och drar in alla smaker passa på att skala räkorna. När detta är gjort lägg i räkorna i marinaden och blanda runt. Medan räkorna absorberar all den goda smaken och aromen från marinaden är det dags att passa på att sätta på grillen.

När grillen är klar har räkorna hunnit ta smak av marinaden. Trä då på räkorna på grillpinnarna och lägg på grillen. Vänd och vrid ofta och lägg ej på det varmaste stället. När räkorna börjar bli aningen grillade är de klara (se bild).

Servering
Lägg räkorna på fat och servera tillsammans med potatissalladen, den vanliga salladen och njut av maten tillsammans med valfri dryck.

1 kommentar:

emma... sa...

blir hungrig när jag ser bilden jue ;-)